Portalul  este specializat in a va oferi posibilitatea de a intra in contact cu cele mai importante firme de tractari auto din tara.

Pentru a veni in ajutorul  dumneavoastra am lansat si aplicatia pentru telefoane  - “ Tractari Auto Romania”.

Partenerii nostri  sunt specializati in: Tractari auto si remorcari auto pentru autovehicule noi, dar si avariate pe platforma speciala, Asistenta Rutiera, Remorcare auto, Depanare Auto, Tractari autoturisme gama mica (1,0 – 2,5 tone),Transport autovehicule gama mare (2.5 – 3,5 tone), Diagnosticare auto, Service Mobil, Tractari Camioane, Transport Utilaje Grele

Tractarea unei remorci

Tractarea unei remorci

Tractarea unei remorci, indiferent daca aceasta este mare sau mica, recesita o inspectie a autoturismului, inclusiv a carligulului de remorcare si a luminilor (stopuri si semnalizatoare), precum si unele masuri de precautie suplimentare de siguranta, pentru a putea conduce in conditii optime. In multe tari este impusa prin lege o anumita limita de viteza inferioara pentru autoturismele care tracteaza o remorca precum si o anumita banda de circulatie, unde traficul este mai lent. Inainte de a pleca la drum intr-o alta tara cu o remorca, interesati-va pentru a afla regulamentul rutier impus de legislatia tarii respective.

Este imperativ sa retineti faptul ca un autoturism care tracteaza o remorca necesita un spatiu de oprire suplimentar. Este nevoie, de asemenea de un spatiu si timp suplimentar la schimbarea benzilor de circulatie, la viraje sau atunci cand mergeti cu spatele. In general ar trebui sa fiti constienti ca atunci cand conduceti o masina si tractati o remorca, pentru a evita o situatia neprevazuta, este bine sa mentineti o distanta superioara decat atunci cand conduceti un automobil fara a tracta o remorca.

Verificari inainte de a pleca la drum

Inainte de a porni la un drum cu o remorca, asigurati-va ca aceasta este conectata la carligul de remorcare iar luminile de frana si semnalizatoarele functioneaza in mod normal. In primul rand verificati carligul. Pentru un carlig normal de forma sferica, limba remorcii trebuie sa fie atasata corect iar mecanismul de blocare pozitionat corespunzator. Pentru un plus de siguranta, o conexiune intre un autoturism si o remorca ar trebui sa implice de asemenea doua lanturi pozitionate in forma de X, care sa lege cele doua vehicule mentionate mai sus. Dupa ce ati atasat remorca la carligul masinii, trageti in sus entru a va asigura ca nu se va desprinde. In cazul in care conexiunea se desprinde, aceasta va trebui refacuta.

Odata ce ati realizat conexiunea mecanica dintre autoturism si remorca, urmeaza conexiunea electrica. Conectati mufa cu firele electrice ale remorcii la priza autoturismului, dupa care verificati luminile de frana si semnalizatoarele. In mod normal veti avea nevoie de ajutorul unei alte persoane pentru a verifica aceste semnale luminoase. Este foarte important ca luminile de frana ale remorcii sa functioneze corespunzator. In caz contrar, soferii care circula in spatele remorcii dumneavoastra nu vor fi in masura sa prevada intentiile voastre atunci cand incetiniti sau schimbati directia de mers. Pe intuneric ei nu vor fi in masura sa va vada deloc. In cazul in care atat conexiune mecanica cat si cea electrica sunt in regula, puteti porni la drum.

Inainte de a porni la drum pe autostrada, asigurati-va ca sunteti familiarizat cu tractarea uneri remorci. O modalitate buna de a va obisnui cu tractarea unei remorci este sa executati cateva manevre intr-un parcare goala sau intr-o zona in care nu puteti pune in pericol pietonii sau alti soferi. Mersul cu spatele poate fi deosebit de dificil deoarece veti fi nevoiti sa virati in sens opus fata de directia in care doriti sa mergeti. Deci daca doriti ca remorca sa mearga inspre stanga, va trebui sa virati de volan in partea dreapta.

O alta manevra dificila pentru cei care tracteaza o remorca este executarea virajelor. Virajele trebuie luate largi pentru a nu scoate remorca in afara drumului sau pentru a agata garduri sau stalpi. Daca executati un viraj prea stramt atunci cand tractati o remorca, veti pune atat pe voi cat si pietonii sau alti conducatori auto in pericol. Daca incepeti un viraj si credeti ca este rpea stramt, opriti-va, calmati-va si incercati sa executati virajul din nou, de aceasta data mai larg.

Fiti constienti de lungimea ansamblului autoturism-remorca, mai ales atunci cand doriti sa depasiti un alt autoturism. Tineti minte ca cu cat remorca este incarcata mai tare, cu atat veti opri mai greu.Pastrati o distanta suplimentara fata de alte masini si testati puterea de franare al autoturismului vostru, pentru a fi pregatiti in caz ca trebuie sa opriti brusc. De asemenea asigurati-va ca marfa incarcata nu depaseste capacitatea maxima autorizata a remorcii.

© 2015 Copyright by tractari-automobile.ro