Portalul este specializat in a va oferi posibilitatea de a intra in contact cu cele mai importante firme de tractari auto din tara.
Pentru a veni in ajutorul dumneavoastra am lansat si aplicatia pentru telefoane - “ Tractari Auto Romania”.
Partenerii nostri sunt specializati in: Tractari auto si remorcari auto pentru autovehicule noi, dar si avariate pe platforma speciala, Asistenta Rutiera, Remorcare auto, Depanare Auto, Tractari autoturisme gama mica (1,0 – 2,5 tone),Transport autovehicule gama mare (2.5 – 3,5 tone), Diagnosticare auto, Service Mobil, Tractari Camioane, Transport Utilaje Grele
Potrivit unor studii aproximativ 30% din coliziunile fatale anuale au loc in curbe. Aproximativ 83% din aceste accidente au loc pe drumuri serpuite sau pe cele predispuse la alunecare, derapare sau rostogolire.
Avand in vedere statisticile de mai sus este evident ca trebuie sa acordati atentie suplimentara atunci cand va aflati pe un drum serpuit. Tineti cont de faptul ca cele mai multe drumuri din aceasta categorie sunt cele din mediul rural. Daca ati fost implicat intr-o coliziune pe un astfel de drum si nu ati putut cere ajutor, sunt sanse ca din cauza traficulul redus sa trebuiasca sa astepati ceva timp pana cand cineva va observa.
De asemenea, daca ati solicitat o ambulanta, probabil va dura mai mult pana cand aceasta va ajunge la locul coliziuni datorita faptului ca accidentele au loc in afara oraselor si la distante mai mari de punctele de plecare ale ambulantelor.
Fiti atenti la viteza
Amintiti-va ca in cazul acestor drumuri vizibilitatea si controlul sunt mult mai scazute decat in cazul unui drum drept. Acesta este motivul pentru care este necesar sa incetiniti in cazul unui drum serpuit decat in cazul in care circulati pe un drum drept.
Excesul de viteza reprezinta principalul vinovat in cazul acestor tipuri de coliziuni. Fiti atenti la indicatoarele care va indica viteza maxima de siguranta. Media vitezei pe un drum serpuit este de 30-50 km/h. In cazul curbelor mai largi merge pana la 55-70 km/h. Iar in cazul curbelor stranse, este recomandata o viteza de 15-25 km/h.
Incetiniti inainte de a intra in curba
Acest lucru inseamna sa franati pe teren plan sau in panta, chiar inainte sa intrati in curba.
Accelerati putin la iesirea din curba
Daca la intrarea in curba ati franat pana la o viteza care sa va ofere siguranta, la iesirea din curba puteti accelera usor.
Apropiati-va de linia de centru in special in cazul drumurilor inguste
Daca mergeti mai aproape de linia din stanga masini veti centrat in banda atunci cand va apropiati de varful curbei. De asemenea, pe serpentine daca stati aproape de linia din centru va puteti feri de pietonii sau de masinile parcate. Verificati oglinzile retrovizoare atunci cand va apropiati de o curba. Este foarte important sa vedeti directia drumului si cat de mare este curba.
Folositi luminile mai ales atunci cand vine vorba de curbe
Drumurile serpuite au multe zone umbrite, deoarece sunt inconjurate de paduri si multi copaci. Acest lucru va face mai dificila obsrvarea masinilor mai ales in cazul in care soarele va bate direct in ochi. Daca aveti farurile aprinse veti fi mai vizibil pentru masinile din sens opus.