Portalul  este specializat in a va oferi posibilitatea de a intra in contact cu cele mai importante firme de tractari auto din tara.

Pentru a veni in ajutorul  dumneavoastra am lansat si aplicatia pentru telefoane  - “ Tractari Auto Romania”.

Partenerii nostri  sunt specializati in: Tractari auto si remorcari auto pentru autovehicule noi, dar si avariate pe platforma speciala, Asistenta Rutiera, Remorcare auto, Depanare Auto, Tractari autoturisme gama mica (1,0 – 2,5 tone),Transport autovehicule gama mare (2.5 – 3,5 tone), Diagnosticare auto, Service Mobil, Tractari Camioane, Transport Utilaje Grele

Remorcarea in siguranta

Remorcarea in siguranta

Cum remorchezi în siguranţă

  • ambele maşini trebuie să semnalizeze corect;

  • trebuie folosite doar bare şi şufe omologate;

  • lungimea trebuie să fie de maximum 5 m pentru bară şi, respectiv, de 3-5 m pentru şufă;

  • bara sau şufa de remorcare nu se ataşează niciodată pe diagonală între maşini;

  • viteza maximă recomandată e de 30 km/h;

  • atenţie sporită, frânare timpurie;

  • şufa de remorcare trebuie să fie tot timpul întinsă;

  • noaptea, sistemele de iluminare şi semnalizare trebuie să funcţioneze corect

  •   Ce maşini pot fi remorcate? Numai maşinile defecte pot fi remorcate, nu şi cele neînmatriculate. Aşadar, nu poţi să tractezi o rablă la cimitirul de maşini, trebuie să foloseşti o platformă în acest caz.
  • Care sunt regulile pentru mijlocul de remorcare? Potrivit legii, trebuie folosită o bară de remorcare, care să aibă cel mult 5 metri. O şufă flexibilă de 3-5 metri este permisă în cazul autoturismelor, dacă sistemele de frânare şi de direcţie sunt funcţionale.
    Care este limita de viteză pentru remorcare? Legea nu specifică o limită de viteză, dar noi îţi recomandăm să nu depăşeşti 30 km/h. Pentru că, fără motor, asistarea direcţiei şi a frânării nu funcţionează, iar efortul pentru acţionarea acestora e mare. La viteze mici, şoferul maşinii defecte are astfel mai mult timp să acţioneze.
    Este adevărat că şoferul maşinii tractate nu trebuie să aibă permis? Nu este adevărat. Potrivit legii, ambii şoferi trebuie să posede permis de conducere valabil pentru categoriile de vehicule respective.
    Cum trebuie semnalizate cele două maşini? Maşina tractată trebuie să folosească aceleaşi semnale luminoase ca şi maşina care tractează. Atunci când sistemul de iluminare şi semnalizare nu funcţionează, e interzisă remorcarea pe timpul nopţii sau în condiţii de vizibilitate scăzută. De asemenea, pe timpul zilei, remorcarea e permisă numai după aplicarea pe spatele maşinii tractate a inscripţionării “Fără semnalizare“ şi a indicatorului “Alte pericole“.
    Maşinile mici pot tracta altele mai mari? Nu. Maşina tractată nu trebuie să aibă masa mai mare decât a celei care o tractează, cu excepţia cazului în care e vorba de o maşină specializată de depanare.
    Pe ce distanţă maximă pot fi tractate maşinile? Legislaţia nu prevede o limită pentru distanţă, dar în general, remorcarea trebuie efectuată pe distanţe scurte, până la garaj sau la cel mai apropiat atelier specializat.
    Este permisă remorcarea pe autostrăzi? Legislaţia nu prevede nici o excepţie pentru autostrăzi, dar trebuie ţinut cont că deplasarea cu viteză mică a unor vehicule pe o autostradă determină apariţia unor pericole serioase pentru siguranţa circulaţiei.
    Motocicletele pot fi tractate? Nu. Remorcarea oricărui vehicul cu două roţi, cu sau fără ataş, este interzisă de lege.
    Ce amenzi rişti? Nerespectarea regulilor privind tractarea se pedepseşte cu 9-20 de puncte de amendă sau chiar cu o amendă care, la salariul minim actual, este de 720 de lei.

© 2015 Copyright by tractari-automobile.ro